Opgeleverd

Wonen in De Terpen - Het Onderdijks

Midden in Het Onderdijks ligt De Terpen. Deze groene en duurzame woonwijk bestaat uit verschillende woonbuurtjes met 40 woningen waarvan de Dorpsterp de grootste is. Centraal op de terp staan grote bomen die er al jaren lijken te staan en dat is ook de plek waar je jouw buren ontmoet, kinderen met elkaar spelen, er een muziekvoorstelling is of wat dacht je van een buurtbarbecue? Hier gaat het om het samen zijn en elkaar ontmoeten. Hier wil je graag wonen!

image alt

De woningen

De bijzonder vormgegeven woningen hebben voortuinen met lage hagen en staan speels met hun voorgevels aan een centraal woonerf. Er zijn géén strakke, rechte straten met veel dezelfde huizen. Herenhuizen, 2 onder 1 kapwoningen en hoek- en tussenwoningen staan op de terp alsof ze er al jaren staan. Vanuit je achtertuin geniet je van de omringende natuur.

Alle woningen zijn in het voorjaar van 2020 in verkoop gegaan en verkocht. De eerste woningen zijn in februari 2022 opgeleverd.

Wandelen, spelen en ravotten

Via stegen en paden tussen de woonterpen is er altijd zicht op het omringende groen. Hier kan worden gewandeld, gefietst, gesport en geravot. De buitenrand van de dorpsterp bestaat uit een grastalud dat circa 1.50 meter oploopt en bovenaan wordt afgezoomd door een haag. Aan de voet van de terprand ligt een wandelpad, waarover een ‘rondje terp’ kan worden gelopen.