Logo Logo

Kampen - Een stad met een verleden

Kampen is een stad met een glorieus verleden. Dankzij de ligging aan de IJssel ontwikkelde Kampen zich vanaf de 13e eeuw tot een belangrijke Hanzestad. De binnenstad is een aaneenschakeling van historische bouwwerken en monumentale panden.

Het beste van 2 werelden

Achter die authentieke gevels bevinden zich soms verrassend moderne ondernemingen, bijzondere winkels of eigenwijze galeries. Kampen heeft inderdaad het beste van 2 werelden. Het karakter van de middeleeuwen en de gedrevenheid van vernieuwing die in en om Kampen gestalte krijgt. Wil je ook in deze bijzondere stad wonen? Maak dan nu een account aan voor Mijn Eigen Huis, zo kunnen wij je op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Het Onderdijks.

Wist je dat..

  • ... in de 17e eeuw de lakenproductie een belangrijk alternatief zeehandel werd? Die was verdwenen door het verzanden van de IJssel.
  • ... Kampen ook bekend staat als sigarenstad, garnizoensstad of studentenstad?
  • ... Kampen honderden monumenten telt? De hele binnenstad kan eigenlijk als monument bestempeld worden.
  • ... Kampen één van de weinige Nederlandse steden is waar nog drie stadspoorten te vinden zijn? Dit zijn de Koornmarktspoort, de Broederpoort en de Cellebroederspoort. Amsterdam, Amersfoort en Zierikzee hebben ook drie stadspoorten. Alleen Hulst en Enkhuizen hebben er meer, in die steden zijn wel 4 stadspoorten te vinden.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?