Logo Logo

Voorzieningen in Het Onderdijks

In nieuwbouwwijk Het Onderdijks zijn al de nodige voorzieningen aanwezig. De ontwikkeling van de wijk gaat natuurlijk verder, dus komen er ook steeds meer voorzieningen bij.

De voorzieningen op een rijtje

Voorzieningen die (nog) niet in de wijk aanwezig zijn, vind je op een paar minuten afstand in het centrum van Kampen. Uitgebreid shoppen, een hapje eten of naar de film. In Kampen kan het allemaal. Hieronder hebben wij de meest voorkomende voorzieningen voor je op een rijtje gezet:

Scholen en spelen

In Het Onderdijks zijn 2 basisscholen, een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. In basisschool Het Stroomdal worden regelmatig activiteiten voor de hele wijk georganiseerd, zoals sportclinics en cursussen. Ook zijn er voldoende speelplekken en is er zelfs een ontdekkingseiland voor kinderen. Op loopafstand, aan de Willem Hendrik Zwartallee, ligt ook een middelbare school, het Hoornbeeck College.

Winkelen en horeca

Voor dagelijkse boodschappen kun je letterlijk om de hoek terecht in het stationsgebied van Kampen. Hier – in het Stationskwartier - wordt ook een heel nieuw winkelcentrum gerealiseerd en semi-maatschappelijke voorzieningen. Kampen heeft de langste winkelstraat van Nederland, een aaneenschakeling van exclusieve speciaalzaken, bijzondere boetiekjes, trendy woonwinkels en kledingshops. Iedere zaterdag is het markt op de Plantage, het gezellige horecaplein in het midden van de winkelstraat. Strijk neer in een van de vele grand-cafés en lunchrooms of in een van de restaurants in de sfeervolle binnenstad. Het horeca-aanbod is uiteenlopend: van Italiaans, Grieks en Frans tot Chinees, Indiaas en Argentijns.

Sport en ontspanning

Op 5 minuten fietsen van nieuwbouwwijk Het Onderdijks ligt sportpark De Venen & De Maten, een sportieve ontmoetingsplek voor de bewoners uit de omliggende wijken Het Onderdijks, de Flevowijk en de Maten. Het park biedt accommodatie aan 3 voetbalverenigingen, een korfbalvereniging en een tafeltennisvereniging. Daarnaast zijn er talloze mogelijkheden voor buitensport. Langs de nabijgelegen IJssel kun je natuurlijk heerlijk wandelen of fietsen.

Natuur en cultuur

Kampen heeft een prachtig stadspark, hét wandelpark voor de inwoners van Kampen, met ongeveer 39 boomsoorten. De oudste bomen stammen uit het begin van de 19e eeuw. In de omgeving ligt het Nationaal Landschap IJsseldelta, omzoomd door het Zwarte Water, de IJssel en het Zwarte Meer.

In dit prachtige zoetwaterdelta valt wandelend of fietsend van alles te zien. Een bezoekje waard is het Stedelijk Museum Kampen, gevestigd in het voormalige stadhuis van Kampen. Een ander bijzonder gebouw is de prachtige Broederpoort, een van de 3 overgebleven stadspoorten van Kampen.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?